Aheloy-Bulgária

Ajakiak a Fekete-tengernél

 

Nagy megtiszteltetés érte Ajakot, a 2012. június 19-23 között tartott bolgár „Tengerparti Vigasságok” Fesztiválon képviselhette Magyarországot.

Aheloj település delegációja tavaly első alkalommal látogatott el Ajakra a Nemzetközi Lakodalmas és Hagyományőrző Fesztiválra, az akkori élmények, beszélgetések, tapasztalatcserék eredménye, hogy 2012 júniusában ünnepélyes keretek között aláírták a testvértelepülési megállapodásukat. A testvérkapcsolatot rögtön egy bolgár meghívás követte.

 Aheloj település kulturális fesztiválján egyedüliként képviselhettük a magyar nemzetet és kultúrát. A fesztiválra számos országból érkeztek résztvevők, akik színesítették a műsort. A több helyszínen és több napon keresztül zajló fesztiválon Magyarországot az Ajaki Pántlikás és Kiskaláris néptánccsoportok képviselték. A táncművészeti verseny I. helyezését az ajaki Kiskaláris néptáncegyüttes kapta.

Aheloj-ban volt a megnyitó, de felléptek még Nessebar-ban és Chernomorec-ben is. Aheloj Ajaktól körül belül 1200 km-re helyezkedik el a Fekete - tenger partján. Bár az utazás nagyon hosszú volt, de a táj szépsége és a színes programok bőségesen kárpótolták az ajakiakat. Viszonzásként meghívták Aheloj lakosait az augusztus 2-től 5-ig megrendezendő VI. Ajaki Nemzetközi Lakodalmas és Hagyományőrző Fesztiválra.

 

   

Facebook  

   
© AJAKI LAKODALMAS FESZTIVÁL 2013