Ajaki Farsangi Disznótoros

A hagyományőrzésről híres szabolcsi település idén negyedik alkalommal rendezi meg az Ajaki Nemzetközi Lakodalmas és Hagyományőrző Fesztivál társrendezvényeként az „Ajaki Farsangi Disznótorost”. Az egy napos rendezvény célkitűzése, a farsangi szokások ápolása mellett a közösségépítés. A III. Ajaki Farsangi  Disznótoroson több mint húsz csapat vásárolt és vágott „közdisznót”, azaz az önkormányzat közmunka programjának keretében nevelt sertéseket.
Az önellátó település címét, a környéken elsőként elérni kívánó város polgármestere, Kerekes Miklós sajtótájékoztató keretében beszélt Ajak terveiről. A sajtótájékoztató keretében sor került Ajak és a kárpátaljai Császlóc települések közti testvértelepülési szerződés aláírására, valamint az ukrán- magyar kapcsolatok terén igazi áttörésnek számító szándéknyilatkozat aláírására Ajak és a Vereckei-hágó szomszédságában lévő Verbias között. A túlnyomó részt, ukrán lakosságú település partnerként kezeli az ajakiakat, és kulturális, gazdasági valamint különösen kiemelt hangsúlyos turisztikai együttműködést szeretne a Kárpát - medence kapujában. A felek egyetértettek abban, hogy a múlt sérelmeit csak egymás kölcsönös megismerésével lehet elfelejteni, amihez kitűnő lehetőség a Farsangi Disznótoroshoz hasonló kulturális rendezvények. Verbiás polgármestere hangsúlyozta, hogy településének kapuja –és a Vereckei-hágóhoz vezető út,- nyitva áll az ajakiak, és egyben Magyarország összes polgára előtt.
A politikusok mellett a közönség is elégedett lehetett a Farsangi Disznótorossal, hisz a gasztronómiai ínyencségek kóstolgatása mellett, fellépett Dolhai Attila, Kovács Kati,Tóth Gabi, valamint az X- Faktor sikeres énekese Antal Timi is. A szervezők ígérete szerint, a remekül sikerült Ajaki Farsangi Disznótorost  idén is  megrendezik, 2016 február 13-án.

Legyen a vendégünk!

„Ajak, ahol az értékek találkoznak!”

III. Ajaki Farsangi Disznótoros képei...

II. Ajaki Farsangi Disznótoros képei...

 I. Ajaki Farsangi Disznótoros Képgaléria...

 

 

   

Panoráma  

p3p3p3

 

 

 

 

 

   

Facebook  

   
© AJAKI LAKODALMAS FESZTIVÁL 2013