Zenésztalálkozó

2015-ben már X. alkalommal kerül megrendezésre a Nosztalgia Zenésztalálkozó Ajakon. Valójában már a XI. mivel az első 2000-ben volt. Az ötlet Sipos Attila fotós-operatőr fejében született, jó kapcsolata a zenészekkel már a 80-as, 90-es évekre nyúlik vissza, ahol együtt dolgozott videósként lakodalmakban a sok-sok zenésszel. Az Ő üdülőtelkén eltöltött nagyon jó hangulatú beszélgetős és „örömzenés” nap adta a motivációt Kerekes Miklós részére a későbbi folytatáshoz. Hasulyó Bertalannal összefogva 2006 szeptemberében megszervezték az első, akkor még önálló Nosztalgia Zenésztalálkozót, mely a következő években már az Ajaki Nemzetközi Lakodalmas és Hagyományőrző Fesztivál részévé vált, a pénteki napba beillesztve.
Ahogyan az élet más területén, a zenekarok esetében is folyamatosak a változások, tagcserék, de megújulva szívesen, nagy örömmel zenélnek ezen a rendezvényen. Repertoárukban megelevenedik az elmúlt idők rock és popzenéi. A közönség is szívesen nosztalgiázik a „kedvenc zenekarainak” műsorán. Az egyik legfőbb cél, összefogni a zenésztársadalmat helyi szinten.

A fesztiválon eddig fellépő amatőr zenekarok a következők:
Aida, Athaeneum, Flört, Formix, Fortuna, Hélios, Keleti Front, Neon, Nevada, Norton, Polip, Rock-Tor, Rothmans, Royals, Semafor, Snapsz-Band, Taxi, Tik-Tak, Winston ....


A következő években is várjuk a helyi amatőr aktív és zenekarok jelentkezését a fesztiválra.

   

Panoráma  

p3p3p3

 

 

 

 

 

   

Facebook  

   
© AJAKI LAKODALMAS FESZTIVÁL 2013